На Львівщині масово гинуть бджоли. Про це розповіли сюжеті телеканалу "НТН".

Повідомляється, що вже кілька днів пасічники Львівщини б'ють тривогу через масову загибель бджіл. Рахунок мертвих комах йде на мільйони.

Бджоляр Степан вже чотири дні виносить відра з мертвими бджолами з його вуликів. У нього пропало 200 000 комах і вони далі продовжують гинути.

"Здорові бджоли виносять мертвих з вуликів" - розповів Степан.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також скаржиться і пасічник Олександр, адже його вулики практично спорожніли.

"Головне, що немає маток. Якщо маток немає, то сім'я вже загинула", - говорить Олександр.

Пасічники звинувачують у загибелі комах аграріїв, які поливають поля пестицидами.

"Бачив тракторні колії на сої…. Вони їх поливали десь тиждень тому", - розповів пасічник Олександр.

Масову загибель бджіл почала розслідувати і місцева влада та поліція. Необхідні акти вже складені, а проби пестицидів відправлені на аналіз в лабораторію.

"За три доби до окроплення, пасічники мають бути повідомлені про те, що планується окроплення, а також, чим саме" - прокоментувала директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Юлія Шопська.

Представники аграрних компаній із звинуваченнями не згодні. За їх словами, вони не використовували ніяких небезпечних препаратів.

Нагадаємо, що у національному природному парку "Синевир" у Закарпатській області сталася пожежа, в результаті чого згоріли дві споруди. Причиною інциденту стало те, що місцеві жителі на своїх угіддях спалювали суху траву.

Як повідомляв портал "Знай.иа" у Київській області аномально тепла зима призвела до того, що природа переплутала сезони – тварини не відправляються в сплячку, а рослини вирішили, що зараз саме час почати цвісти. зокрема, помічені весняні первоцвіти в Чорнобильській зоні.

Також, "Знай.иа" писав, що вчені назвали несподівану причину масового вимирання бджіл. Виявляється, їх вбивають кліщі, заражаючи смертоносним вірусом. Вірус здатний передаватися і наступним поколінням інфікованої бджоли. Коли наступні покоління з'являються на світ, вони масово гинуть через ослаблений вірусом імунітету.