Новим мовним омбудсменом в Україні може стати львів'янин Святослав Літинський.

Про це повідомляє інформаційний портал dailylviv.

Мовним омбудсменом вже незабаром може стати львів'янин. Завдяки діям Святослава Літинського автомобільні гіганти Mercedes, Volkswagen, Renault, Toyota, Seat впровадили українською бортові меню, а виробники LG і Samsung - маркування для споживача українською на побутовій техніці. Також виробники комп'ютерів Asus, Lenovo і HP - українізували клавіатуру, а продавці відомих інтернет-магазинів запустили українською їхні веб-сайти.

Суддя Верховного Суду України Дмитро Гудима на своїй сторінці у фейсбук побажав львів'янину Святославу Літинському стати новим мовним омбудсменом.

Святослав Літинський отримав паспорт, заповнений лише українською мовою.


"Незабаром розпочнеться голосування щодо призначення Кабінетом Міністрів України уповноваженого із захисту державної мови. Щиро бажаю кандидату Святослав Літинський успіху! Хоча він працює, зокрема, у ЛНУ ім. Івана Франка, але познайомився з ним років 6 тому біля входу до одного з львівських судів (ще тоді я працював адвокатом). Для Святослава то, здається, була перша судова справа (про паспорт), спрямована на захист державної мови. Тоді мене вразила неординарність підходу математика до застосування норм права (я був скептиком). Проте цей підхід, як продемонструвала подальша громадська діяльність Святослава, для захисту державної мови виявився ефективним", - написав суддя.

Незабаром розпочнеться голосування Кабінету Міністрів України щодо призначення уповноваженого із захисту державної мови...

Geplaatst door Dmytro Hudyma op Woensdag 8 juli 2020

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще


Результати вибору у Кабміні будуть відомі вже незабаром. Нагадаємо, що влітку 2015 року Святослав Літинський отримав свій паспорт, заповнений лише українською мовою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вечірка київських covid-дисидентів закінчилася загибеллю.

Як повідомляв Знай. ua, послабили карантин, що можна робити, не боячись штрафів.

Також Знай. ua писав, що Кличко доведеться терпіти "весілля" ночами.