Стало відомо про те, що пенсіонеру держава виплатить понад півмільйона гривень за помилкове звинувачення у вбивстві.

Таким чином, повідомляється, що практично сім років слідства, прокуратура все ж закрила кримінальну справу, але, з державного потрібно буде виплатити моральну компенсацію.

У Львові чоловікові виплатять 550 тисяч з бюджету країни, фото: скріншот з відео

Сокальський районний суд Львівської області взяв з державного бюджету України 550 тисяч гривень для виплати моральної шкоди 71-річному пенсіонеру, якого прокуратура сім років вінілу в смерті матері. Весь цей час чоловік перебував під слідством, поки прокуратура самостійно не відмовилася від звинувачення. Про це стало відомо завдяки рішенню суду від 25 червня поточного року.

Тіло матері було знайдено ще в 2010 році, з тяжкими тілесними ушкодженнями. Через деякий час, жінка померла в одній з лікарень Червонограда. За однією з версій, жінка отримала травму живота, яка згодом переросла в некроз стінки кишечника. Пенсіонерка була похилого віку, тому, встановити, що саме тслао причиною тромбозу - не вдалося.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Синові померлої повідомили про підозру у вбивстві матері, і його взяли під варту, де він пробув більше року. У 2015 році Сокальський районний суд виправдав чоловіка.

Прокурор оскаржив цей вирок, посилаючись на показання свідків, зокрема сестри обвинуваченого, яка заявила, що саме він побив свою матір в день її смерті.

Обвинувачений чоловік подав позов про відшкодування моральної шкоди в сумі 1 млн грн. Під час слухання справи в Сокальському суді 25 червня 2020 року він зазначив, що перебував під слідством і судом 6 років і 7 місяців, з яких більше року – під вартою.

Суд частково задовольнив позов чоловіка, і з бюджету України йому виплатять 550 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше депутат Миколаївської облради заявив про самогубство дружини з пістолета.

Як повідомляв Знай. ua у Львові поліцейські врятували закривавленого 23-річного водія.

Також Знай. іа писав, що львів'янин кинувся під поїзд, але не врахував головного.