Львівська корпорація «Концерн-Електрон» розробила перший тролейбус з автономним ходом, який здатен працювати як від контактної мережі, так й на акумуляторах.

Про це повідомляє інформаційний портал ZAXID.NET.

Так, стало відомо, що львівська компанія розробила перший тролейбус з автономним ходом. Збирання першої експериментальної машини мають завершити десь за два місяці. Наразі кінцевий вигляд машини тримають у таємниці.

Львівські тролейбуси, фото: Наше місто
Львівські тролейбуси, фото: Наше місто


« У нас великі міста мають велику розгалужену електричну мережу, а якщо у них є сателіти, наприклад нині до Львова планують приєднати ще 17 населених пунктів, то дуже зручно їхати одним видом транспорту і купувати лише один квиток. Це швидко, ощадно та екологічно. Наші тролейбуси готові проїхати 25 км, забрати пасажирів та повернутися назад до міста», – розповів голова правління ПрАТ «Концерн-Електрон» Юрій Бубес.

Наразі остаточну ціну тролейбусу не визначено. Адже ще не зібрано кінцеву модель, все залежить від того, скільки коштуватиме додаткова батарея, електроніка та інше на той момент, коли вже буде повна комплектація. Але, в середньому, зазначають в компанії, він не буде сильно відрізнятися за ціною від стандартних тролейбусів.

У компанії впевнені, що така гібридна модель матиме попит в Україні, насамперед у великих містах, де не треба буде будувати нових підстанцій для живлення тролейбусів.

Нагадаємо, що в Дніпрі чоловік шокувала пасажирів маршрутки смердючої маскою.

Як повідомляв портал Знай.uа, підлітки розбили скло в трамваї і покалічили водія.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також Знай.uа писав, що у Дніпрі водій маршрутки прищемив пасажира дверима і не пустив в салон пільговика.