100 років відзначає зв’язкова Романа Шухевича Ольга Ільків. Із ювілеєм видатну львів’янку привітав мер Львова Андрій Садовий.

Про це пише прес-служба Львівської міської ради.

"Сьогодні зв'язкова УПА Ольга Ільків святкує 100 років. Близько 25 років переслідувань, 14 років у радянських тюрмах суворого режиму і 100 років любові до України. Дякуємо за Ваш приклад для нашого покоління! Слава Україні! Слава Ользі Ільків", — написв Садовий на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, традиційно львів’янам, яким виповнюється 100 років, на день народження з бюджету Львова надають одноразову матеріальну допомогу в розмірі 5 тис грн., пам’ятну монету та вітальний лист від громади міста.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

До слова, за заслуги перед державою та з нагоди 75-ї річниці створення УПА, Львів та область спільно придбали Ользі Ільків квартиру у Львові.

Довідка

Ольга Ільків — зв’язкова головнокомандувача УПА Романа Шухевича («Роксоляна», «О. Звіробій»), політв’язень, 14 років провела в радянських тюрмах. У 2008 році нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ-го ступеня. Членкиня Львівського крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Львівщині знайшли бідон з записками від Бандери - земля зберегла таємницю легендарного ватажка УПА

Як повідомляє портал «Знай.uа» Львів'ян посадили вдома до кінця червня – ще не готові шастати

Також «Знай.uа» писав, що Львівські депутати відмовили Садовому в кредиті, - комунальники залишаться без зарплати