Замки «Золотої підкови» Львівщини передали на баланс Міністерства культури.

Про це повідомляє інформаційний портал galnet.fm.

Так, стало відомо, що у вівторок 16 червня Золочівський, Підгорецький та Олеський замки передали на баланс Міністерства культури. Передача замків на баланс мінкульту відбулася під час приїзду у Львів представника Міністерства культури.

Фото: Ігор Зінкевич


Тут і підписали акт прийому-передачі Золочівського, Підгорецького та Олеського замків на баланс Міністерства. Також йдеться про монастир капуцинів та костел св. Антонія у селищі Олесько та П’ятничанську вежу.

Наразі ці замки потребують багато інвестицій для реконструкції, саме через це їх і було передано на баланс Міністерства культури.

Фото: Ігор Зінкевич


“Золочівський, Підгорецький і Олеський замки були на балансі департаменту архітектури та містобудування Львівської ОДА. А користувачем цих замків є Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького. І, згідно з договором, вони не мали права інвестувати в капітальний ремонт, реконструкцію чи реставрацію цих замків. Тому дуже важливо було передати ці замки Міністерству культури.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

А Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького підвідомча Міністерству і може інвестувати кошти у ці замки — зекономлені чи кошти Міністерства“, — пояснив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Як повідомляв портал "Знай.ua", тисячолітній скарб вікінгів ховався серед кукурудзи, кадри неймовірної знахідки

Також "Знай.ua" писав, таємниче виникнення майя – знайдено попередників древньої цивілізації.