Донька бізнесмена Козловського отримала у власність два львівські ринки - "Винниківський" та "Підзамче".

Про махінації довкола львівських ринків йдеться у розслідуванні "Наших грошей. Львів".

Так, стало відомо, що донька бізнесмена і найбагатшого депутата Львівської міськради Григорія Козловського незаконно стала власницею двох львівських ринків, "Винниківського" та "Підзамче".

У власність Софії Максимець ринки пішли після того як компанії доньки львівського багатія перереєструвала їх з комунальної власності у приватну. Цією справою вже зацікавились правоохоронці, а міськрада звернулась до Офісу протидії рейдерству Мін'юсту.

Ринок, фото: PXhere
Ринок, фото: PXhere


Зазначимо, що ринки "Винниківський" та "Підзамче" – комунальні і раніше були майном державного комунального підприємства "Екоплід". Обидва базари, які розташовані за адресами вулиця Солодова, 4 (або ж вул. Личаківська, 51) та вул. Хмельницького, 120 місто передало в оренду ТОВ "Дари Львівщини" до кінця липня 2021 року.

У липні минулого року власницею цієї компанії стала Софія Максимець, донька бізнесмена і депутата Львівської міськради від БПП. Після зміни власників ринків їхнє майно перейшло з комунальної в приватну власність – про це свідчать записи в реєстрі нерухомості.

"Право власності Софія Максимець оформила через два місяці після купівлі ТОВ «Дари Львівщини». На її фірму реєстратори записали два окремих майнових комплекси та право постійного користування на земельні ділянки, на яких розташовано ринки", – йдеться у статті "Наших грошей. Львів".

Наразі правоохоронці уже почали вивчати справу про перехід ринків у власність доньки Козловського. Зокрема, у січні цього року поліція відкрила кримінальне провадження щодо ринку «Підзамче», а Галицький райсуд наклав арешт на майно ринку та землю під ним. Судових ухвал щодо «Винниківського ринку» наразі немає.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше З димовими шашками та вибухами — центр Києва стоїть на вухах, перші подробиці

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Харкові у водія швидкої відібрали кермо після протесту медиків - наважився розтулити рота

Також «Знай.uа» писав, що Активістка завадила 17-річній дівчинці зробити аборт, здавши її батькам - і отримала нагороду