У Львові оштрафували лікарку, яка вимагала хабар у матері дитини з ДЦП.

Про це повідомляє інформаційний портал "zaxid.net".

Так, стало відомо, що Шевченківський районний суд Львова визнав винною у хабарництві лікарку-неврологиню міської дитячої клінічної лікарні Любов Куртяк. Відомо, що жінка вимагала хабар у матері дівчинки з ДЦП.

До лікарки Любов Куртяк звернулася львів'янка, її донька мала проходити обстеження, щоб підтвердити діагноз "Дитячий церебральний параліч, спастичний тетрапарез зі стійкими руховими розладами. ЗПМР". Проте лікарка заявила жінці, що та має заплатити 7 тисяч гривень.

Хабар Любов Куртяк вимагала за довідку про інвалідність, фото СБУ


Ці гроші Любов Куртяк вимагала за формулювання діагнозу, оформлення медичної документації (витягу з медичної картки), що мало бути підставою для призначення та виплати соціальної допомоги на дитину з інвалідністю віком до 18 років.

Згодом жінка знову звернулася до лікарки, та повідомила що готова надати всі необхідні документи та запитала, чи принесла вона гроші. На той момент у львів'янки була лише тисяча гривень на що лікарка заявила що цього мало. Вона повідомила жінці, що якщо вона хоче отримати всі документи то має принести ще 6 тисяч гривень. Після передачі решти хабаря лікарку затримали правоохоронці.

У судовому засіданні Любов Куртяк заперечила свою провину. За словами лікарки, жінка підкинула їй гроші і сама неодноразово провокувала на отримання хабаря. Дослідивши всі аудіо та відеофайли суддя Юрій Донченко визнав Любов Куртяк винною в хабарництві та призначив їй 11,9 тис. грн штрафу.

Нагадаємо, раніше Садовий заборонив львів'янам святкувати День міста

Як повідомляє портал Знай. uа У Львові Садового варта влаштувала карантинний терор городянам і бізнесу, - "Пора цих півнів гнати в шию"

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також Знай.uа писав, що Львів на карантині відзначив свій День народження, - фото самотнього "іменинника" вразили мережа