В Україні планують заборонити частину сигарет, а також хочуть посилити правила продажу тютюнових виробів.

Про це повідомляє портал Обозреватель.

Так, Україна поступово виконує європейські директиви та посилює роботу тютюнового ринку. У зв'язку з цим щорічно зростають ціни на сигарети, а вже цьогоріч можуть заборонити й частину продукції. Михайло Радуцький, голова комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування розповів, що законопроєкт №2813 може стати законом вже 2020-го.

Викладка цигарок, фото: dniprograd.org
Викладка цигарок, фото: dniprograd.org


Цей документ передбачає повну заборону сигарет з ароматизаторами та різними смаками. Крім того, змінять і вигляд упаковки: на них розмістять фотографії запалених зубів, уражених органів тощо.

"Такі обмеження набудуть чинності 2020 року в ЄС. Я аналізував відповідний законопроєкт для одного з клієнтів. Можу сказати, що у нас безліч нововведень можуть стати навіть жорсткішими, ніж у більшості європейських країн. Наприклад, законодавець в Україні хоче дозволити продавати сигарети тим, хто досяг 21 року, тоді як у багатьох європейських країнах це 18 років", – розповідає юрист Олександр Плахотник.

Цей закон також має зачепити і рекламний ринок тютюнової продукції. Зокрема, заборонять рекламувати вироби в інтернеті, а в супермаркетах не використовуватимуть банери, підвіски.

Один із засобів зменшити кількість курців в Україні - це підвищення ціни на сигарети. Мета – до 2024-го збільшити акциз до 90 євро за тисячу сигарет, а вартість самої пачки в кіосках і магазинах коливатиметься біля позначки 100 грн.

Нагадаємо, раніше Кличко озвучив нові стандарти проїзду в транспорті Києва.

Як повідомляв портал "Знай.uа", карантинний "Форест Гамп" втік від поліцейських і став зіркою мережі.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Також "Знай.uа" писав, що п'яний житель Львова спробував уникнути штрафу і зізнався дівчині-патрульному в любові.