За допомогою ДНК-експертизи вдалося ідентифікувати останки військового 80-ї окремої десантно-штурмової бригади (ОДШБ) Сергія Тимощука, який загинув у битві за луганський аеропорт в 2014 році.

Майже шість років 18-річний десантник зі Славути Хмельницької області Сергій Тимощук вважався безвісти зниклим. Як стало відомо, то наприкінці літа 2014 року хлопець перестав виходити на зв’язок, перебуваючи в зоні проведення антитерористичної операції в Луганському аеропорту.

Луганський аеропорт
Луганський аеропорт

У понеділок, 18 травня, у Славутській міській раді Хмельницької області оголосили, що за допомогою системи ДНК-ідентифікації останки бійця вдалося встановити. За інформацією виконавчого комітету,юний десантник загинув 31 серпня 2014 в бою з російськими окупантами за Луганський аеропорт.

"Дуже довгий час тривали пошуки, а кілька місяців тому з’явилося підтвердження, але мама відмовлялася. Зараз сім’я зробила повторно ДНК-експертизу, яка ще раз підтвердила, що останки належать Сергію Тимощуку. Було прийнято рішення, що після 22 травня, коли відбудеться чергове пом’якшення карантину, ми домовимося про його доставку і проведемо поховання", – сказав мер Славути Василь Сидор.

Про час і місце поховання загиблого героя російсько-української війни буде повідомлено пізніше.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Довідка:

Тимощук Сергій Володимирович народився 16 вересня 1995 року. Служив у львівській військовій частині А0284 – 80-та аеромобільна бригада. Загинув 31 серпня 2014 року.

Сергій Тимощук, джерело: видання "Є"
Сергій Тимощук, джерело: видання "Є"

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ЗСУ пообіцяли "судний день" бойовикам через загибель побратима - "Чекає невідворотне покарання"

Як повідомляє портал «Знай.uа» День втрат – на Донбасі під час планових занять з життя пішли герої України

Також «Знай.uа» писав, що Безпілотники бойовиків атакували українських військових на Донбасі, звіт ООС