Уряд України відновило роботу пішохідного пункту пропуску "Шегині" у Львівській області на кордоні з Польщею.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні в середу. За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, необхідність даного рішення виникла у зв'язку з послабленням карантину.

"У зв'язку з ослабленням карантинного режиму пункт пропуску "Шегині" повернеться до звичайного режиму роботи. Рішення набуде чинності з моменту його опублікування", – зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Міністр додав, що таке рішення розвантажить автомобільні пункти пропуску.

на польсько-українському пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ", фото: EPA-EFE/WOJTEK JARGILO
на польсько-українському пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ", фото: EPA-EFE/WOJTEK JARGILO

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Втім, точної дати відновлення роботи пункту пропуску ще немає, рішення про його відкриття набуде чинності з дня опублікування постанови. Неофіційні джерела повідомляють про дату відкриття пункту пропуску з 15 травня.

"Це єдиний пункт пропуску на польській ділянці кордону, який обладнаний для пішохідного сполучення. Однак буде діяти там пішохідне сполучення, можна буде говорити тільки після опублікування рішення уряду та з урахуванням домовленостей, які будуть на той момент з польською стороною", — сказав представник ДПСУ Андрій Демченко.

Нагадаємо, з 17 березня пункти пропуску через державний кордон тимчасово закриті для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного і автомобільного (для автобусів) повідомлення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Змінити полуницю на асфальт - Укравтодор "переманює" заробітчан з Польщі

Як повідомляє портал «Знай.ua» Зниклий на заробітках в Італії українець "воскрес" і розкрив правду про поневіряння на чужині - спав у лісі, мився в метро

Також «Знай.ua» писав, що Скандали на кордоні – на Закарпатті заробітчани спровокували війну кланів