Тепер українці зможуть перетнути кордон з Польщею у трьох пунктах пропуску.Від півночі 8 травня відновлено роботу прикордонного пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне», що на українсько-польському кордоні, повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України, пише Твоє місто.

В уряді кажуть, що, окрім цього, на польському кордоні працюють два пункти – «Ягодин» та «Краківець», через що «виник ризик розриву усталених логістичних ланок та створення перешкод для міжнародної торгівлі як з Республікою Польща і взагалі».

Спочатку польська сторона повідомила, що пункт пропуску не працюватиме, оскільки Україна не надіслала відповідного повідомлення. Утім у Мінінфраструктури сказали, що повідомлення польській стороні надішлють одразу після публікації ухваленої 6 травня постанови уряду на сайті Кабміну. Оприлюднили документ учора, 7 травня, і додали, що пункт пропуску запрацює з опівночі.

Український кордон, Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон
Український кордон, Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Відновлення роботи пункту пропуску “Рава-Руська” дозволить значно зменшити завантаженість КПП “Ягодин” та “Краківець” для автомобільного сполучення з Республікою Польща. Крім цього, це сприятиме мінімізації великого скупчення вантажного транспорту на кордоні, що важливо в умовах поширення коронавірусу, а також забезпечить стабільне здійснення міжнародної торгівлі як з Польщею, так і з ЄС в цілому.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На державному кордоні України тимчасово закриті 123 пункти пропуску, а у 19-ти – тимчасово припинене пішохідне сполучення.

Також нагадаємо, що з 17 березня пункти пропуску через державний кордон тимчасово закриті для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного та автомобільного (для автобусів) сполучення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Ні масок, ні дистанції - на Харківщині в пропускному пункті "Гоптівка" люди збунтувалися проти обсервації

Як повідомляє портал «Знай.uа» Львів'ян пускають додому із заробітків у Польщі за скажені гроші - обдиралівка на кордоні шокувала Україну

Також «Знай.uа» писав, що Як "втекти" з України під час карантину: список працюючих КПП на кордоні