Відсутність системи фільтрації в деяких лікарняних моргах змушує медичних працівників проводити розтини на вулиці під деревами.

В Україні через коронавірус у лікарнях критична ситуація.Про це пише видання Associated Press.

Провідне інформаційне агентство світу Associated Press опублікувало світлини українських лікарів, які ведуть боротьбу з коронавірусом, пише Главком.

У матеріалі ЗМІ, зокрема, повідомляє про відсутність системи фільтрації в деяких лікарняних моргах, що змушує медичних працівників проводити розтини на вулиці під деревами, бо намет не дозволили поставити через брак фінансування.

джерело: Associated Press
джерело: Associated Press

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Так, у об’єктив фотокореспондента Associated Press потрапив патологоанатом з Тернополя, який проводив розтин тіла у дворі моргу.

Американське видання вказує, що медики в Україні працюють в саморобних захисних масках, а також в костюмах з поліетиленовими пакетами поверх їхнього взуття.

джерело: Associated Press
джерело: Associated Press

Журналісти також стверджують, що лікарні перевантажені пацієнтами: в медустановах, що розраховані на 150 осіб, перебуває 250 хворих на коронавірус.

Лікарі також розповіли, що побоюються послаблення карантину з 11 травня. “Ви можете бачити сумну картину нашої “готовності”, і це відбувається на четвертому місяці епідемії”, – зазначив патологоанатом із Тернополя Олег Стецюк.

Медики, за його словами, не отримують “ні копійки на поліпшення санітарних умов”.

джерело: Associated Press
джерело: Associated Press

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Львівський лікар розкрив моторошну правду про інфекційку - "...Він схопив мене за руку і запитав: Я помираю?"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Пакет на голову! Винахід харківського лікаря став незамінним в розпал пандемії

Також «Знай.uа» писав, що Львівські маршрутчики не дають медикам рятувати хворих, давлячи на газ