Цього літа на карті України, в Карпатах, з’явиться нове незвичайне поселення. На даний момент завершили вже другу чергу будівництва казкового містечка Хобітхіл (Hobbithill) з трилогії «Володар перснів». Проєкт знаходиться в селищі Верховина, Івано-Франківської області.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук автор проєкту Андрій Боєчко.

Автори планують поєднати культуру і традиції казкової Хобітанії і реальної Гуцульщини.

Завершити роботи з облаштування Хобітхілу планують вже цього липня. Ініціатори запевняють – проєкт створено не стільки для туристів, як для людей, що бажають тут жити по-справжньому. Цікаво, що для зведення міста не зрубали жодного дерева, а навпаки висадили 500 яличок на поляні. Зараз ще саджають фундук і коркові дерева. І звісно багато квітів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

фото: Андрій Боєчко
фото: Андрій Боєчко

«На гірській поляні ми побудуємо казкове містечко, яке ви бачили в фільмі “Володар перснів”! Але це буде не бутафорське кіношне поселення, а справжнє, реальне, екологічне, сучасне, енергозберігаюче, казкове містечко», – пише автор проєкту Андрій Боєчко.

В містечку працюватиме колиба, санна та лижна траси, траса для зорба, тарзанка і багато інших атракцій для дітей. На полянах і в лісах навколо Хобітхіла ростуть гриби, ягоди, трави, квіти, дерева і кущі.

фото: Андрій Боєчко
фото: Андрій Боєчко

В Хобітхілі працюватимуть також майстерні гончарів, ковалів, килимарів та різьбярів ( звичайно, трохи згодом). Там навчатимуть дітей традиційним карпатським ремеслам. В місті постійно працюватимуть спортивні та туристичні інструктори. Окремою окрасою міста стане озеро з форелями та осетрами.

Перші 10 хобітських криївок будуть готові до прийому гостей з 15 червня. Однак, не всі хатини здаватимуться в оренду. Кілька мешканців Хобітхілу житимуть там постійно. Другі 10 криївок планують завершити до 15 липня.

"Оскільки Хобітхіл – це казкове місто-країна, в нього буде: 1. Герб 2. Гімн 3. Прапор 4. Валюта 5. Конституція 6. Декларація про Незалежність від орків 7. Обрана влада 8. Митниця 9. Жандармерія 10. Військо 11. Шрифт 12. Символи 13. Правила 14. Суд 15. Преса 16. Пошта. Кожен мешканець Хобітхіла матиме паспорт гуцульського Хобіта,"- поділився Андрій Боєчко.

фото: Андрій Боєчко
фото: Андрій Боєчко

Єдиною домінуючою релігією Хобітхілу є любов до України, збереження та відтворення традицій жителів карпатських гір та віра в добро.

В Хобітхілі зроблять найсучаснішу систему септиків та введуть обов’язкове сортування сміття. Поліетиленові пакети в місті використовувати заборонено. Для дорослих мешканців міста розробляють окремі атракції та заняття.

«Всі робітники міста працюватимуть в Хобітхілі легально, сплачуючи податки державі. Як верховинний війт, клянуся нікому і ніколи не давати хабарів, не брати хабарів від інших, працювати чесно і відкрито. Вибори війта відбуватимуться двічі на рік, щоби кожен мешканець міста мав можливість долучитися до його розбудови», – пише автор.

фото: Андрій Боєчко
фото: Андрій Боєчко

«Як війт цього казкового містечка, хочу подякувати львів’янам за участь у будівництві! Троє львів’ян є мешканцями Хобітхіла! І всі вони – чесні і порядні люди, волонтери і патріоти! Відкрию невелику таємницю – культура і традиції західної столиці України теж будуть присутні в містечку. І кава буде лише львівська!», – додав пан Андрій.

Рішення про будівництво казкової країни було прийняте після затвердження державної програми розвитку Карпат.

Джерело: Львів місто натхнення

фото: Андрій Боєчко
фото: Андрій Боєчко

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Львівщині відкриють 6 унікальних туристичних маршрутів - українцям буде де відірватися після карантину

Як повідомляє портал «Знай.uа» На Львівщині підсвітили Олеський замок, перлина Галичини чарує красою - неймовірні кадри

Також «Знай.uа» писав, що 15 сантиметрів снігу у травні — українські Карпати несподівано засипало