Вже з 11 травня у Львові почнеться перший етап послаблення карантину. У цей період у місті відкриють салони краси та перукарні. Попри дозвіл працювати, все ж доведеться дотримуватися певних правил.

МОЗ розробило рекомендації для роботи перукарень.

Відтепер працівникам мають вимірювати температуру перед початком робочого дня. Прийом клієнтів здійснюватиметься за попереднім записом з інтервалом у 15 хвилин між відвідувачами. Черга має витримуватися ззовні закладу із дистанцією у 1,5 метри.

Перукарня, фото з відкритих джерел
Перукарня, фото з відкритих джерел


Очікувати своєї черги у середині буде заборонено, за виключенням осіб, що супроводжують дітей та людей з інвалідністю. На кожному вході обов'язково має стяти антисептики щонайменше із вмістом спирту 60-70%.

Усередині закладу можуть перебувати одна людина на 10 квадратних метрів площі зали обслуговування. Клієнти та працівники мають бути у масках чи респіраторах. Між кріслами надання послуг має бути не менше, аніж 2 метри відстані.

Після кожного відвідувача працівники перукарень та салонів мають проводити дезінфекцію і поточне прибирання поверхонь.

Нагадаємо, як роблять загальнодоступну вакцину від covid-19, хто створює і коли чекати.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні за добу 487 нових хворих коронавірусом, 11 померли.

Популярні новини зараз
Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Також Знай. ua писав, що Зеленський зробив заяву про вихід з карантину.