Колектив КЗ ЛОР «Львівського обласного протитуберкульозного диспансеру» написав звернення, у якому заявляє про небезпечну ситуацію щодо поширення туберкульозу у місті Львові

За даними медиків, ця ситуація складається через реформування фтизіатричної галузі міста та області згідно рішення Львівської обласної Ради № 874 від 10.09.2019р.

"Цим рішенням передбачається ліквідація нашого закладу з масовим вивільненням працівників шляхом приєднання до КНП ЛОР «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр (Центрі легеневого здоров'я)", - кажуть медики, відзначаючи, що будуть звільнені 204 людини.

За їх словами, рішення є дивним і нелогічним, адже диспансер успішно справляється з завданням амбулаторного ведення хворих на туберкульоз та контактних осіб. Для цього є кваліфікований персонал та відповідна матеріально-технічна база.

медики, скріншот з відео
медики, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

За їх словами, раніше в ході оптимізації припинило існування дитяче стаціонарне відділення, його перенесли до згаданого Центру легеневого здоров'я. Тепер воно розташоване в корпусі, де знаходяться стаціонарні відділення для дорослих, в яких "лікуються хворі з бактеріовиділенням, з широкою лікарською стійкістю, і пацієнти з поєднанням ТБ / ВІЛ інфекцією, що представляє реальну загрозу для дітей".

"У дітей немає умов для навчання, прогулянок на свіжому повітрі. Приміщення ж нашого стаціонарного дитячого відділення планується продати, оскільки воно розташоване в сосновому лісі на околиці міста на території площею 7,18 гектарів. На нашу думку, саме з метою реалізації цього об'єкта і затіяно так звану реформу протитуберкульозної служби в м.Львові", - заявляє колектив.

"Львівський обласний протитуберкульозний диспансер розташований порівняно недалеко від центру міста. До нього можна дістатися різними видами транспорту (трамвай, тролейбус, автобус) з різних куточків міста, а також, при необхідності, дійти пішки. Наші медпрацівники роки співпрацюють з установами первинної медичної допомоги, ці зв'язки є тривалими і налагодженими. Лікарі нашого диспансеру консультують всі медичні установи Львова, кожен лікар курирує певної міської поліклініки та лікарні. Дитячі фтизіатри в свою чергу закріплені за дитячими садами і школами, в яких проводять відповідну профілактичну роботу", - кажуть лікарі.

У березні цього року свою позицію вони озвучили в місцевих ЗМІ, однак рішення влади не змінилося.

За їхніми словами, вони не випадково докладно описують роботу співробітників диспансеру та його розміщення, так як саме амбулаторному лікуванню надається пріоритет при лікуванні туберкульозу відповідно до рекомендацій ВООЗ.

За їх словами, це створює небезпечну ситуацію для жителів міста. Схожа тенденція по всій Україні, при цьому наша країна на 2-му місці в світі за поширеністю туберкульозу з широкою лікарською стійкістю, смертність становить приблизно 3800 хворих на рік.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українці з рідкісними захворюваннями виступили з протестом — МОЗ закуповує не ті ліки

Як повідомляє портал «Знай.uа» Замість захисних — костюми Адама та Єви. Лікарі влаштували абсолютно голий протест

Також «Знай.uа» писав, що Львівських медиків кинули на рожен пандемії з голими руками - ні масок, ні пільг