Пандемія застала Україну зненацька, через це на передовій опинилися медики, які щоденно борються за життя українців. Лікарі зараз знаходяться у зоні ризику і їм як ніколи потрібні засоби захисту, передає "032.ua"

Львівська лікарка-анестезіолог Комунальної міської дитячої лікарні на вулиці Пилипа Орлика – Галина розповіла, що всі лікарі купили маски за свої кошти, а в громадському транспорті водії про пільги навіть не чули.

медики, скріншот з відео
медики, скріншот з відео


“Ми працюємо так, як і працювали. Маски купили за свої кошти, ніхто не видав нам жодної, лише минулого тижня видали 3 багаторазові костюми на всю анестезіологічну службу. А нас там 20 людей. Тести на коронавірус у нашому відділенні для персоналу не робили, на роботу далі добираюсь тролейбусами, де про пільги для нашої лікарні ніхто не чув", – розповіла Галина.

Про те що масок просто немає говорить і інша львівська медпрацівниця. Жінка також працює в Комунальній міській дитячій лікарні. Та також зазначила, що водії ніяк не реагують на посвідчення і не надають жодних пільг.

“У нас робота як робота, така як у всіх медиків. Проте банальної маски навіть не видали, довелося самій купувати. А ось з добиранням на роботу – катастрофа. Маршрутка, “як собача будка”, по дорозі всіх підбирає. Люди там як шпроти в банці, ще й з медиків беруть гроші", – додала лікарка.

Відзначимо, що за даними ЦГЗ, станом на 9:00 27 квітня в Україні 9009 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 220 летальних, 864 пацієнти одужали. Зокрема на Львівщині зафіксовано 358 випадків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні обмеження будуть ослаблені, в МОЗ планують стратегію виходу з карантину.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua Юрба влаштувала "голодні протести" через карантин, є загиблі.

Також Знай.ua писав, що Шмигаль озвучив жорсткі правила — на Україну чекає два роки карантинних обмежень.