Починаючи з 29 квітня, синоптики прогнозують, що в Україну прийдуть дощі. Але при цьому буде тепло. 28 квітня повітря вдень прогріється до 18-23° тепла, а вже 1 травня на сході країни потеплішає до +25°. Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

“В Україні 27 квітня хмарно з проясненнями, лише у східній частині країни часом дощ. Вітер північно-західний та західний, 7-12 м/с, у східній частині пориви 15-20 м/с. Температура вночі 1-6° тепла, у західних, північних та більшості центральних областей на поверхні ґрунту, в Карпатах і в повітрі, заморозки 0-3°; температура вдень 11-16° тепла, на Закарпатті та півдні Одещини до 19°”, – написано у повідомленні.

скріншот зі сторінки у Facebook
скріншот зі сторінки у Facebook

28-29 квітня в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів, лише у західних областях вдень 29 квітня невеликий дощ, місцями гроза. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура 28 квітня вночі 2-7° тепла, вдень 13-18°, на заході країни 16-21°; 29 квітня вночі 4-9°, вдень 18-23°.

30 квітня – 1 травня у західних, вдень і в північних областях невеликий короткочасний дощ, місцями гроза, на решті території без опадів. Температура вночі 6-12°; вдень 30 квітня 17-23°, 1 травня 14-20°, на сході до 25°. На Україну насувається циклон з сильними дощами, зливами і поривистим вітром.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Останній місяць весни – травень, для Києва, Львова, Одеси та Харкова розпочнеться з істотного потепління до +20…+23 градусів.

І хоча в деяких областях 1 травня можливий дощ, але він буде короткочасним. Далі опади ймовірні 5 травня, потім очікуються після 17 числа. В ці дні варто готуватися до магнітних бур.

У Львові дощитиме
У Львові дощитиме

Температура на травневі свята в основному буде помірно високою, від +18 місцями до +26 градусів. Епізодичні похолодання можуть остудити повітря до +13 градусів, але буквально на декілька днів. Вночі в основному тепло, близько +10 градусів, таких заморозків, як у квітні, синоптики вже не прогнозують.

В травні очікується багато безхмарних і по-справжньому теплих днів.

Народні синоптики прогнозують, що закінчиться травень достроково. Зокрема, Леонід Горбань прогнозує суху й спекотну погоду на останній тиждень травня з температурою 28-32 градусів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Львів заморозить люта стихія - галичани "нюхнуть зими" 28 квітня

Як повідомляє портал «Знай.uа» Літня погода та невгамовні пожежі - метеоролог поділилася своїми прогнозами на весну в Україні

Також «Знай.uа» писав, що Львів перетвориться 29 квітня на місто парасольок, але не поспішайте засмучуватися