У Львові через кризу, викликану карантином, вирішили скоротити майже дві сотні чиновників. Про це у своєму відеозверненні заявив мер міста Андрій Садовий.

За його словами, через продовження карантину на коронавирусу до 12 травня місто зіткнулося з гострою нестачею грошей. Економічна криза в країні і в світі в цілому не закінчиться разом з карантином, тому необхідна програма виживання в умовах, що склалися.

У Львівській міській раді розробили план з подолання кризи. По-перше, після зняття карантинних обмежень планується повернути до роботи виробництва, школи, дитсадки, хімчистки, перукарні, кафе і ресторани. По-друге, місто планує закупити і створити фонд медичних засобів захисту, щоб мати їх запас на майбутнє.

По-третє, Садовий повідомив, що у квітні місцевий бюджет «схудне» на 70 мільйонів гривень, з яких «потрібно буде платити зарплату комунальникам, вчителям тощо». Єдиним рішенням, на думку міськради, може стати зменшення кількості його працівників на 181 особу.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, в київські аптеки повернуться маски "по 3 гривні", хто встиг нажитися на пандемії.

Як повідомляв Знай.uа як вплине додаткова тисяча гривень допомоги на субсидію — в Кабміні прийняли рішення. Під час карантину пенсіонери Львівщини отримають додаткову тисячу гривень. Виплати почнуться з 24 квітня.

Знай.uа писав, дідусь-канібал викрав чоловіка, який порушив самоізоляцію, і з'їв його.