У понеділок, 27 квітня, у Львові буде хмарно з самого ранку, і тільки до вечора небо трохи проясниться. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Повітря у Львові в цей день прогріється до 8-14 градусів тепла, а вночі похолодає до 11 градусів вище нуля.

У Львові найтепліше у цей день було у 1993 році, тоді в повітрі нагрілося до 23,5 градусів вище нуля. А найхолодніше - у 1954 році, тоді морози досягли 2,2 градусів нижче нуля.

Нашими предками в цей шанувався святий Мартин-сповідника, папа Римський. В народі він отримав прізвисько Лисогона, а 26 квітня називали "Воронячим святом" – вважалося, що ворони купають своїх дітей і відпускають у власні гнізда.

Помічали, що в Мартинів день лисиці залишають старі нори і переселяються в нові. Крім того, вважалося, що до вечора лисиці слепли і не могли бачити в темряві, але тільки в цей день.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Помітили, що якщо на Мартинів день тримається тепла погода, то початок наступного місяця довго буде холодним і дощовим. Також помітили, що до цього дня повертаються з вирію ластівки і стрижі.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства в найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.