Львів’яни, в більшості, на Великдень готові обмежитися переглядом онлайн-богослужіння та відмовитися від традиційного походу до церкви. Проте близько 8% містян все ж заявили про намір порушити заборону на масові зібрання та освятити великодній кошик у храмі. Також 4,6% свідомо готові піти у гості чи прийняти відвідувачів у своєму домі, а також планують влаштувати пікнік на природі. Про це повідомляє Zaxid.net, посилаючись на опитування соціологічного агентства Fama.

Зазвичай святкують Великдень 95 % львівян, однак цього року повністю відмовитися від свята готові 1,5%. Решта дивитимуться богослужіння по телебаченню чи в соцмережах, а з родичами спілкуватимуться дистанційно – через інтернет чи телефоном.

Разом із тим, більшість християнських церков закликали своїх вірян не ризикувати своїм життям і здоров’ям, а утриматися від візитів до церкви на Великдень. Святкові паски можна освятити самостійно вдома.

«Люди сидіть вдома на Великдень! Не дай Боже захворіти тією страшною хворобою!!! Нехай Бог всіх захистить!», - пишуть львів’яни у соцмережах.

Нагадаємо, раніше Страх і ненависть на карантині – дослідження показало, за що насправді переживають українці

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.uа» Карантин залишив без роботи рекордну кількість українців, такого не було 15 років - тривожні цифри

Також «Знай.uа» писав, що Українців обурили заробітчани, що наплювали на карантин, - "сидітимемо до літа"