У Львові до обласного центру зайнятості в пошуках роботи від початку карантину звернулися майже 4 тисячі містян.

"Робота на день" – це проєкт міської влади Винників на Львівщині для людей, які під час карантину втратили роботу і залишилися без заробітку. Тимчасово працевлаштуватися можна в комунальний сектор.

Про це розповідає кореспондентка "5го" каналу Марта Шикула.

Пофарбувати огорожу, висадити квіти та прибрати біля пам'ятника – такий план дій отримала в перший робочий день Інна Арсенич. З початком карантину жінка залишилася без роботи, а заощадження вже кінчилися, тому вона і відгукнулася на вакансію, адже за день роботи тут платять 200 гривень.

"Зараз просто виживаємо. Шукаємо будь-яку перспективу, щоб заробити. Гроші треба на комунальні послуги, на продукти та хімію", – каже тимчасова працівниця Інна.

Також без роботи залишився і Сергій Подгорний. До карантину чоловік займався виготовленнямі ремонтом меблів. А зараз виробництво стало, тому чоловік погодився тимчасово прибирати вулиці міста.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Зараз під час карантину роботи нема. Забороняють відкривати магазини, робочі місця. Ми змушені працювати там, де є можливість. Заробити на себе і своє утримання. За щось жити, якось треба. Ходимо збираємо бички, мусор, пляшки", – каже чоловік.

На тимчасову роботу уже погодилися майже 2 десятки людей. Робота, яку їм пропонують, у житлово-комунальному секторі. Одні замітають вулиці, інші фарбують огорожі, саджають квіти та збирають сміття.

"Дуже легше стало, тому що виконується робота і якісніше, і задоволення велике на душі, бо бачиш результат. Знають свою роботу, те, що він них вимагається. Я задоволена ними, тому що які їм завдання не поставиш, зразу виконують. Слухаються", – переконує майстриня з прибирання території Винниківської міської ради Мая Вовк.

Проект "Робота на день" у місті запровадив міський голова Винників. Так він пропонує вирішити тимчасове безробіття, пов'язане з карантином.

"Ті, що або втратили роботу, або перебувають у відпустці. Зрештою навіть людина, яка працює, але її відправили у відпустку за свій рахунок, може підписати денний контракт – це не є порушення законодавства – і по контракту відпрацювати. Звичайно, кошти невеликі – 200-300 гривень протягом дня. Але це гроші, за які можна подбати про себе. Податки будуть сплачені у повному об'ємі і, звичайно, будуть зараховані до соціального страхування", – сказав міський голова Винників Володимир Квурт.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Страх і ненависть на карантині – дослідження показало, за що насправді переживають українці

Як повідомляє портал «Знай.uа» Карантин залишив без роботи рекордну кількість українців, такого не було 15 років - тривожні цифри

Також «Знай.uа» писав, що Українців обурили заробітчани, що наплювали на карантин, - "сидітимемо до літа"