Двох військових Львівщини підозрюють у втраті та крадіжці зброї. Один військовослужбовець приніс до гуртожитку пістолет, а інший його вкрав.

Про це сьогодні, 17 квітня, інформує пресслужба Військової прокуратури Західного регіону України.

За процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону повідомлено про підозру двом командирам взводів однієї з військових частин Львівщини у втраті ввіреної для службового користування зброї та викраденні зброї, вчиненому в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

Обом військовослужбовцям Личаківський районний суд Львова обрав міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

За інформацією слідства, командир взводу матеріального забезпечення військової частини порушив правила зберігання зброї та приніс ввірений йому для службового користування пістолет Макарова з двома магазинами в кімнату гуртожитку військової частини.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також викрито його співслужбовця – командира евакуаційного відділення взводу, який проживав в тій же кімнаті гуртожитку і викрав у нього пістолет. Зброю знайшли і вилучили у ході проведення слідчих дій.

Слідство продовжується. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Територіальне управління ДБР, розташоване у місті Львові, оперативний супровід – Головний відділ військової контррозвідки СБУ спільно із Західно-територіальним управлінням ВСП.

скріншот зі сторінки у Facebook
скріншот зі сторінки у Facebook

У разі доведення вини, підозрюваному у втраті ввіреної для службового користування зброї загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років, а підозрюваному у викраденні зброї – позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українські захисники влаштували справжнє свято на передовій – у масках і зі свічками

Як повідомляє портал «Знай.uа» Призов до лав ЗСУ знову перенесли, потенційним строковикам встановили нові терміни

Також «Знай.uа» писав, що Обмін полоненими на Донбасі: оприлюднено список повернених додому українців