Львівська міська рада просить містян утриматись від відвідин кладовищ на період карантину. Таке рішення було прийняте спільно з Радою Церков міста.

Ще 10 квітня Рада Церков міста Львова надала рекомендації священникам та мирянам усіх конфесій щодо святкування Великодня у цьому році. Одне з них стосувалось перенесення поминальних днів: відвідини священнослужителями й мирянами кладовищ є можливим після закінчення карантину у країні.

"Рада Церков спільно з міською радою Львова наполегливо рекомендує відвідувати кладовища після завершення карантину. Додатково ці пропозиції також затвердить міська комісія з питань ТЕБ і НС", — сказав Євген Бойко, директор департаменту ЛМР.

Поминальні дні
Поминальні дні

Рекомендації Ради Церков міста Львова священнослужителям та мирянам щодо святкування Вербної неділі та Великодня:

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще
  • Рекомендувати вірянам брати участь у богослужіннях на Вербну неділю та в Пасхальних богослужіннях у домашніх умовах — через онлайн-трансляцію.
  • Дозволити у Вербну неділю та на Пасхальні свята під час онлайн-трансляцій, після прочитання відповідних молитов про благословення верби й пасхальних страв, окропити їх святою водою самостійно вдома.
  • У Вербну неділю та Пасхальні дні віряни не зможуть потрапити до храму на богослужіння.
  • Під час богослужінь у храмі можуть бути присутні лише священнослужителі та церковнослужителі, а також ті, хто забезпечує проведення богослужінь і трансляції.
  • Люди, які знаходитимуться на вулиці поза храмом, повинні дотримуватися фізичної дистанції 2 м та карантинних норм .
  • Доступ до плащаниці буде можливим при дотриманні фізичної дистанції 2 м і карантинних норм. Вшанування здійснюється поясним поклоном без дотиків та цілування.
  • Рекомендувати власникам торгових мереж та магазинів організувати можливість освячення великодніх страв перед їх реалізацією.
  • Якщо люди приходитимуть до храму з лозою та пасхальними стравами, освячення відбуватиметься на вулиці з дотриманням фізичної дистанції 2 м та всіх карантинних норм.
  • У передмістях міста Львова, малих населених пунктах (селах, селищах) освячення лози та великодніх страв може здійснюватися біля помешкань вірян з дотриманням фізичної дистанції 2 м та карантинних норм.
  • Відвідини священнослужителями й мирянами кладовищ є можливими після закінчення карантину.
  • Щодо богословських, канонічних та пасторальних питань (сповідь, причастя тощо) просимо прислухатися до ієрархів своїх Церков.

церква, скріншот з відео
церква, скріншот з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Карантин вигнав львівських священиків з церкви - як святять паску в розпал пандемії, несподівані фото

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Чернівцях розлючена вірянка матюками "проклала дорогу" до храму - "Я православна, б**дь", скандальне відео

Також «Знай.uа» писав, що У львівських священиків шукатимуть Covid-19 перед Великоднем, святити паски дозволять не всім