У неділю, 12 квітня, погода у Львові трохи насупиться хмарами, які зберуться на небі у другій половині дня. Вночі очікується заморозок – до 5 градусів нижче нуля. Дощів не буде, повідомляють на сайті Sinoptik.

Температура повітря у Львові підніметься до 12-16 градусів тепла вдень, а до вечора може потеплішати до 18 градусів вище нуля.

Дуже тепло у цей день, 12 квітня, у Львові у 1972 році, тоді повітря прогрілося до 22,0 градусів вище нуля. А дуже холодним 12 квітня було у 1947 році, коли похолодало до 3,6 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди, 12 квітня вшановується преподобний Іоанн Лествичник. У цей день наші предки вели спостереження за птахами: вгодовані, жирні дикі качки, які повернулися з теплих країв, передвіщали затяжну й холодну весну. Якщо вальдшнепи переривають міграцію на північ, скоро відчутно похолодає. На клені розкриваються бруньки, з'являються перші листочки.

Крім того, до цього дня втрачав свою магічну силу вінок, який плели з лікувальних на Степана, тобто 15 серпня. Протягом року з нього заварювали чай для лікування хворих. Вважалося також, що цей вінок відганяє від оселі злих духів.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.