У п'ятницю, 10 квітня, погода у Львові буде хмарною. Опадів не передбачається, повідомили на сайті Sinoptik.

Температура повітря в цей день у Львові підніметься до 13 градусів тепла, а вночі опуститься до 8 градусів вище нуля.

Казково тепло в цей день, 10 квітня, у Львові в 1967 році, тоді прогрілося до 24,4 градусів вище нуля. А найхолоднішим 10 квітня було в 1968 році, коли повітря похолодав до 3,1 градуса нижче нуля.

За народним прогнозом погоди у цей день, 10 квітня, церквою шануються преподобний мученик Євстратій Печерський і преподобний Іларіон Новий. Наші предки вважали, що саме в цей день краще всього виганяти на пасовище худобу – як раз закінчувалися холоду і починалося справжнє тепло. Якщо заморозки вже закінчувалися, то на галявини вилітали перші джмелі, комарі і оси. Крім того, спостерігали за поведінкою птахів – якщо вони вибирали для своїх гнізд сонячні місця, то літо обіцяло бути холодним і дощовим. Якщо навпаки – бути літу теплим і сухим.

Стежили за небом – якщо виднілися блискавки і гримів грім, але дощу не було, то влітку дощу не дочекаєшся.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.