Міська рада Львова рекомендує в першу чергу експрес-тестами перевірити працівників, які найбільше контактують з людьми,а це працівники торгових мереж та сервісів доставки їжі. Таку пропозицію було озвучено вчора під час онлайн-наради з керівниками торгових мереж. Мер Львова Андрій Садовий в ефірі радіо «Львівська хвиля» наголосив, що працівників комунальної сфери місто тестує безкоштовно.

Обирайте надійні способи доставки, mordovmedia
Обирайте надійні способи доставки, mordovmedia

За словами Андрія Садового, незабаром Львів отримає 20 тисяч експрес-тестів від ІТ-кластеру. За допомогою цих тестів будуть пкревіряти працівників ІТ-сфери, працівників комунальної сфери, а також працівників служб доставки.

«Ті самі мережі, що здійснюють доставку їжі онлайн – всіх тих людей треба однозначно тестувати. От ми працівників наших комунальних закладів, зокрема, водіїв і соціальних працівників, будемо тестувати кожні 10 днів. Якщо результат позитивний, одразу йдемо на ПЛР-тестування», – сказав Садовий.

кур'єр Glovo
кур'єр Glovo

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мер Львова також розказав, що міська комісія ТЕБ і НС категорично не рекомендує батькам гуляти зі своїми дітьми на дитячих майданчиках. До того ж у місті працюватимуть патрулі, які будуть притягати до відповідальності порушників карантину.

«Ми категорично не рекомендуємо і забороняємо батькам гуляти з дітьми на дитячих майданчиках. Якщо говорити про спортивні майданчики, особливо у парках, то дозволяємо, якщо там перебуває лише одна людина… Також на п'ятницю, суботу і неділю буде посилено роботу «Муніципальної варти» і поліції по патрулюванню наших парків і скверів. Бо те, що ми бачили на минулих вихідних – це поза зоною здорового глузду. Коли люди палять ватру і роблять шашлики – це недопустимі речі», – обурюється Садовий.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Львів'янам заборонили смажити шашлики, пікніки скасовуються

Як повідомляє портал «Знай.uа» Садовий пропустить львів'ян через "детектор коронавірусу" - де зробити тест і заспокоїтися

Також «Знай.uа " писав, що Садовий посилив карантин у Львові "під копірку" Кличка - за що можна нарватися на штраф, список заборон