Глава УГКЦ Блаженніший Святослав готовий надати церкви та монастирі під шпиталі, щоб рятувати людей від коронавірусу, якщо цього вимагатимуть обставини.

Про це він заявив під час недільної проповіді у Патріаршому соборі, звертаючись до лікарів, які зараз протистоять страшній епідемії, пише Твоє місто.

У першу чергу, Блаженніший Святослав подякував тим, хто нині не прийшов на богослужіння і таким чином дбають про своє здоров’я та ближніх.

Особливо, кажучи про пандемію грипу, він закликав людей прийняти дані обставини і пережити їх по християнськи.

А це, у його розумінні, означає допомогти людям похилого віку не виходити з дому.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Коли ви йдете купувати собі ліки, продукти, поцікавтеся може ваш сусід – самотній, і в нього немає нікого крім вас. Купуючи хліб, ви рятуєте йому життя», – наголосив він.

Глава УГКЦ також закликає громадян, в обставинах, коли не їздить громадський транспорт, допомогти лікарям доїхати до роботи. «Допоможіть усім тим, хто сьогодні забезпечує життєдіяльність нашого суспільства – мати змогу виконати свій професійний обвязок», – наголосив він.

Літургія, скріншот з відео
Літургія, скріншот з відео

Блаженніший Святослав особливо звернувся до влади. «У цей тяжкий час, коли ви повинні приймати не популярні рішення, створювати кризові штаби, швидко реагувати на виклики, знайте – Церква є разом з вами», – сказав він.

Звертаючись до лікарів, Блаженніший Святослав поділився своїми почуттями, що його вразила фотографія медика, у якого були рани на обличчі від постійного носіння засобів захисту. «Ви є ті, хто віддаєте сьогодні своє здоров’я і життя. Щоб врятувати потребуючих. Ваша Церква є разом з вами», – заявив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ наголосив, що Церква буде робити усе, щоб не дай Бог, не настала та хвилина, коли лікарям доведеться вирішувати котра людина буде жити, а котра помре, через те, що не буде місця, щоб врятувати кожного, хто поребує помочі.

За словами Блаженнішого, як в і час Майдану, всі церкви, монастирі УГКЦ відкрилися і перетворилися на підпільні шпиталі, так буде і зараз якщо знадобиться.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Важливі молитви від коронавіруса – до кого звертатися від страшної хвороби

Як повідомляє портал «Знай.uа» Бог "на карантині" - у Львові богослужіння перевели у режим онлайн

Також «Знай.uа " писав, що Ватикан онлайн "відпустить гріхи" через пандемію - як приєднатися