На час карантину право безкоштовного проїзду буде скасоване для всіх категорій пільговиків.

Вже з понеділка, 23 березня, на час карантину у комунальному транспорті Львова скасовується пільговий проїзд. Дане рішення прийняла міська комісія ТЕБ і НС під час засідання, що відбулося 19 березня, пише zaxid.net.

«Із понеділка скасовано безкоштовний проїзд для пільгових категорій у громадському транспорті на час карантину», – написали у повідомленні на Telegram-каналі Львівської міської ради «Львів vs коронавірус».

Нагадаємо, що безкоштовний проїзд у комунальному громадському транспорті Львова мають право: пенсіонери, військовослужбовці, ветерани війни та служби у внутрішніх органах, інваліди війни, чорнобильці, інваліди усіх груп, діти шкільного віку та діти з багатодітних сімей.

міський транспорт, скріншот з відео
міський транспорт, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, що під час карантину у любому виді транспорту може одночасно перебувати не більше 10 пасажирів. Львівська поліція стежить за дотриманням цього правила і штрафує водіїв.Наприклад, 19 березня поліція оштрафувала 5 водіїв на 17 тис. грн кожного за порушення норм карантину.

За інформацією заступниці міського голови Львова Ірини Маруняк, після введення карантину у Львові сильно скоротився випуск автобусів на маршрути. Так, 19 березня на маршрути виїхало лише 40% міських автобусів.Не виключають, що до кінця дня їхня кількість може ще більше скоротитись.

«Багато маршруток сьогодні не виїхало на рейси ще й через те, що призупинили курсувати приміські маршрути, а багато водіїв живе в селах і не змогли дістатися на роботу. Тому сьогодні на ранок вихід автобусів АТП-1 на маршрути становив понад 40%, а приватних теж приблизно 40%, тролейбуси та трамваї були в більшій кількості. В обід на маршрутах приватників їздило лише 10%», –розповіла Ірина Маруняк.

До цього часу, подібне рішення прийняла місцева влада у Чернівцях: щоб спонукати пенсіонерів сидіти вдома, у місті скасували безкоштовний проїзд для них.