На реставрацію передбачили майже десять мільйонів гривень.

Управління охорони історичного середовища Львівської міськради оголосило тендер на реставраційно-ремонтні роботи костелу Єзуїтів, що знаходиться на вулиці Театральній, 11. Про це написано на сайті публічних закупівель Прозорро.

Попередня вартість робіт, за оцінками ЛМР, становить 9,5 млн грн. Торги відбудуться 13 березня. Реставраційні роботи мають завершити до кінця 2022 року.

Під час реставрації планують оновити фасади, стовпи, пілястри, колони, арки, старовинні стіни та скульптури, відреставрувати металеві віконниці і дверні полотна, вирізьбити портали виходу на балкон тощо.

Хочемо нагадати, що на реставрацію фасаду костелу Єзуїтів з міського бюджету у 2018 році виділили 1 млн грн. Тоді роботи виконувало ПП «Оберіг Груп».

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Храм Єзуїтів,Львів, скріншот із відео
Храм Єзуїтів,Львів, скріншот із відео

У Гарнізонному храмі також уже кілька років триває реставрація фресок Франциска Екштайна, а сам храм є пам’яткою архітектури національного значення.

Додамо, що 7 березня у підземеллях святині презентували макет Гарнізонного храму авторства Ігоря та Любові Качор – із нагоди 390-ліття храму. Однією із особливостей конструкцій моделі є наявність розібраної у XIX ст. вежі, що дозволяє побачити храм у первозданному вигляді, як його задумували архітектори.