Візит Володимира Зеленського до шахти «Межирічанська», що в Червонограді на Львівщині, відбувся 6 лютого. Там він представив нового очільника ЛОДА та поспілкувався із шахтарями, повідомляє "Львівський портал".

Як зазначається, спочатку львів’яни вважали, що нового губернатора їм представлять безпосередньо у Львові, проте президент зробив це на зустрічі із шахтарями. Для цієї події на шахті облаштували окрему зону, проте присутні шахтарі обступили голову держави тісним кільцем, не допустивши навіть деяких журналістів.

Випереджаючи питання щодо зарплат, Зеленський заявив, що приїхав, аби ознайомитися із проблемами шахти та як їх можна вирішити. При цьому він додав, що проблемами області займатиметься новий губернатор, і поспішив представити Максима Козицького. Нового очільника ЛОДА президент назвав «сильним менеджером, людиною із фаховою освітою, до того ж, місцевого мешканця».

Також він пообіцяв, що заборгованість по зарплаті гірникам шахти «Межирічанської» мають виплатити до кінця лютого.

«Я хочу вас і всіх шахтарів заспокоїти, чому? Бо я, перш за все, – людина, як і ви, а вже потім президент. Ми поважаємо вашу роботу, знаємо, що в країні вона багато років недооцінена. Розуміємо, є складнощі, є заборгованість. Її ми закриємо», – зазначив Зеленський, на що один із гірників відповів «Ну-ну подивимся, бо що то за робота – скидати нам ті копійки? Нам сім’ї треба годувати».

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Після цього шахтарі вручили Зеленському каску та запитали, чи дійсно в країні закриватимуть шахти.

Фото: Львівський портал

«Ми розуміємо, що у нас в країні є проблема, є понад півсотні шахт, 37 із них – державні. Це 200 тисяч людей в цілому. Ніхто нікого не викидає. Ви повинні розуміти: ми – нормальна влада, ми – нормальні люди… В уряду є план трансформації вугільної промисловості… Ми все це розуміємо», – зазначив президент.

Нагадаємо, у четвер, 6 лютого, до Львова із робочим візитом вирушив президент України Володимир Зеленський. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби Львівської облдержадміністрації.

Як повідомляв портал Знай.ua, львів'яни оголосили себе "банкрутами" після свят.

Також портал Знай.ua писав, що у складі улюбленого продукту українців виявили небезпечні речовини.