У середу, 5 лютого, у Львові буде мінлива хмарність, час від часу зриватися дощ зі снігом, який до вечора перетвориться в снігопад. Про це повідомили на сайті Sinoptik.

Температура повітря в цей день знизиться до 1 градуса морозу, і вночі опуститься ще нижче – до 4 градусів морозу.

За даними синоптиків, найбільш теплим день 5 лютого у Львові в 2002 році, тоді термометри показали 12 градусів тепла. А найхолоднішим – у 1954 році, тоді повітря промерз до 25,2 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 5 лютого, Укргідрометцентр

Згідно православних святців, в цей день, 5 лютого, шанувався святий Агафангел. Наші пращури передбачали погоду, придивляючись до поведінки білок і птахів. Вважалося, що, якщо білка виходить із гнізда чи вирішується спуститися з дерева, це означає, що найближчим часом настане відлига.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Спів синички, що лунає з ранку, віщував настання серйозних морозів. Якщо синички заводили веселий щебет та ігри, то незабаром морози відступлять і почнеться крапель. Якщо морозні малюнки на склі рухаються знизу вгору, то морози будуть затяжними, а коли навпаки - то чекайте відлиги.

Як повідомляв Знай.ua наслідки глобального потепління вже дають про себе знати і в цьому році торкнулися навіть України. Ця зима і так видалася напрочуд теплою та практично не було морозів. Вчені розповіли, яких небезпечних стихійних явищ нам всім чекати протягом п'яти років.

Також Знай.ua писав, що відомий експерт розповів, чого слід чекати українцям від своєї валюти в лютому. Хороших новин мало, але треба знати, як зберегти свої гроші.

Нагадаємо, спадковий шаман розповів про те, яка доля чекає на Україну в найближчі роки, і коли закінчиться війна.