У Львові 22 січня святкують знакову для держави подію - День соборності України. Крім того, сьогодні виповнюється 101 рік з моменту проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР. Про святкування та урочистості з нагоди свята розповіли у Львівській облдержадміністрації.

Як зазначається, цього дня у всіх храмах Львівщини тривають молебні та богослужіння, присвячені видатній події. До акції «За Україну» приєдналися віряни та священнослужителі різних релігійних конфесій, представлених на Львівщині.

Зокрема, на території Личаківського кладовища сьогодні об 11:00 вшановували пам'ять Героїв України, які загинули за волю та єдність рідної держави. О 17:00 у дворику Львівської обласної державної адміністрації відбудеться мистецька акція, приурочена до Дня Соборності.

Крім того, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що розташований на вулиці Театральній, пройде щорічна молитва за єдність християн та мир в Україні, яку проведуть християнські священики різних конфесій.

Нагадаємо, Мазепа, Петлюра і Бандера з'явилися в Facebook: про що могли б писати у мережі великі українці

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua Львів готується до Дня захисника України, розмах вражає: афіша заходів

Також Знай.ua писав про те, що Коли день захисника України: дата, традиції і подарунок