Львівський хірург Олег Дуда провів унікальну операцію з видалення гігантської ракової пухлини і потрапив у Топ-5 лікарів, досягнення яких визнано найвизначнішими в онкології за 2019 рік.

Львівський хірург зробив унікальну операцію, фото: Онкопортал

Про це повідомляють медики з посиланням на рейтинги експертів Онкопорталу.

“Наприкінці року хірурги Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру видалили пацієнтці гігантську пухлину вагою 20 кг. У світовій літературі описано лише два таких випадки. У першому випадку пухлина важила 24 кг, а в другому – 16 кг. Таке трапляється дуже рідко. Після того, як ми опишемо цей складний клінічний випадок, це буде єдиний такий описаний випадок в Україні і другий за розміром пухлини у світі”, - йдеться в повідомленні.

Пацієнткою хірургів-онкологів була 60-річна жінка з Львівщини. Лікарі місяць готували її до операції, на щастя, усе минуло якнайкраще. Зараз жінка повернулася додому до дітей та онуків.

Як повідомляв Знай.ua, що в Україні стартує проєкт "100 очей". Він створений на благодійній основі, аби допомогти відновити зір учасникам АТО/ООС.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що вихованець дитячого притулку поділився страшними спогадами.

Сайт Знай.ua оприлюднив інформацію про те, що Портнов вимагає відпустити беркутівців і заарештувати євромайданівців.