В селі Олесько, що на Львівщині, де знаходиться один із найзнаменитіших замків України, обвалився дах костелу при монастирі капуцинів, зведеного в 1739 році. Про це стало відомо з повідомлень львівських активістів.

Дах національного пам'ятника архітектури і раніше перебував у жахливому стані, а в ніч на 3 січня над Львівщиною пронеслися сильні снігопади. Під вагою мокрого снігу прогнилі балки не витримали і впали всередину. На щастя, обійшлося без людських жертв.

В даний час дах костелу перекривають поліетиленовою плівкою, щоб уникнути потрапляння всередину нових порцій мокрого снігу.

У будівлі також знаходяться музейні експонати, але їм нічого не загрожує, стверджують співробітники художньої галереї. Доступ до будівлі обмежений – біля нього чергує поліція, а виставки та екскурсії скасували.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Вирішити, хто ж буде займатися ремонтом даху костелу, повинні вже 9 січня. Зроблені після обвалу фото показали, що в радянські часи, під час чергового ремонту, для перекриттів використовували неякісну деревину. Балки з часом прогнили і зламалися.

Нагадаємо, що на Франківщині попереджають про те, що в річках може піднятися рівень води.

Як повідомляв портал Знай.uа Львів перетворюється на Венецію! Саме так заявив у прямому ефірі "Народного толк-шоу" головний архітектор Львова Юрій Криворучко.

Також Знай.uа писав про те, що блогер показав українцям, як виживають пенсіонери на останні копійки: "Крик душі...", відео.