На Львівщині терміново знищили 220 кілограмів апельсинів - виявилося, що новорічний смаколик заражений шкідниками та смертельно небезпечний для життя.

На Львівщині виявили смертельно небезпечні апельсини, Ілюстративне фото

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Як виявилося, цитрусові заражені плодовими мухами апельсини, які експортувалися з Туреччини.

"Державними фітосанітарними інспекторами при проведенні контролю об'єктів регулювання у ВМО "Городок" митного поста "Східний" на Львівщині вантаж знайшли заражені апельсини з Туреччини. 220 кілограмів турецьких апельсинів з карантинними організмами були знищені. З метою недопущення подібних випадків у країну-експортер – Туреччину – буде відправлена нотифікація про невідповідність вантажу фітосанітарним вимогам України", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Варто додати, що середземноморські плодові мухи пошкоджують понад 200 видів різних рослин, плодових і овочевих культур, переважно цитрусових (лимон, апельсин, мандарин, грейпфрут), а також гранат, банан, інжир, хурму, персик, абрикос, сливу, черешню, яблуню, авокадо, кава, суницю, фініки, виноград, помідор, баклажан, болгарський перець та ін.

У місцях пошкодження м'якоть плодів руйнується, хоча зовні вони зберігають здоровий вигляд, тому неозброєним оком важко визначити заражений плід, який може спровокувати тяжкі хвороби та навіть смерть людини.

Нагадаємо, новорічний феєрверк зніс чоловікові півчерепа: подробиці жахіття під ялинкою.

Як повідомляв Знай.uа Україну "заштормить" в новорічну ніч: стихія готує підступний удар під шампанське та олів'є.

Знай.uа писав, щоб Новий рік не перетворився на жахіття: 8 правил безпеки від рятувальників.