Львів змагатиметься за право приймати зимові Олімпійські ігри у 2030 році. Про це стало відомо зі слів мера міста Андрія Садового, повідомили на сайті Львівської міської ради.

Садовий вважає, що Львів цілком здатний стати столицею зимових змагань, які повинні відбутися через десятиліття. Крім того, місто має намір також прийняти юнацьку Олімпіаду, яка відбудеться в 2028 році.

За словами Садового, Львів почав готуватися до досягнення амбітної мети ще 10 років тому, в 2010 році. Однак у 2014 році підготовку довелося тимчасово призупинити, так як її реалізації завадила війна, що спалахнула на Донбасі.

«Нещодавно, коли ми зустрілися з колегами з Національного олімпійського комітету, ми вирішили: а давайте візьмемо цю мету, і зробимо все, щоб Львів у 2030 році був містом-господарем зимової Олімпіади», - розповів львівський градоначальник. На його думку, такий хід дав би місту потужний стимул до розвитку.

Плани Львова на 2030 рік

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Додамо, що Львів раніше вже заявляв про намір приймати Олімпійські ігри-2026, але був змушений відмовитися від цієї ідеї.

Нагадаємо, в новорічну ніч громадський транспорт у Києві працюватиме довше.

Як повідомляв портал Знай.uа , у Дніпрі водій перетворив маршрутку на новорічний Party Bus: як виглядає вечірка на колесах.

Також портал Знай.uа писав, що пасажири поділилися гірким досвідом користування столичної підземкою.