У Львові в четвер, 26 грудня, буде сніжно, проте сніг змішається з холодним дощем. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Температура повітря вдень не підніметься вище 3 градусів тепла, а вночі не опуститься нижче 1 градуса тепла.

Найтепліше у Львові було в цей день у 2004 році – до 7 градусів тепла, а найхолодніше – в 1961 році, до 23 градусів морозу.

Погода в Україні 26 грудня, Укргідрометцентр

У народі в цей день шанували святителів Євстратія і Авксентія. За того, яка погода тримається 26 грудня, судили, якою вона буде в січні. Якщо йшов дощ, то наступний місяць буде мокрим, якщо сніжило – весь січень варто чекати хуртовини.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Аналогічно судили про погоду на наступні дні – 27, 28, 29 грудня і т. д. до православного Різдва. Кожен день відповідав новому місяцю.

Якщо взимку стояла холодна погода, а на вербі розпустилися бруньки і вилізли «котики», то через тиждень буде тепло.

Снігур співає, поскрипуючи, - на сніг і заметіль. Синиці вранці пищать і до будинку тягнуться – чекайте похолодання, а вночі - морози. Якщо пісня синички одноманітна, то скоро заморозки. А якщо кури шукають місце вище, то скоро суттєво похолодає.

Нагадаємо, в Україні погода взимку буде ділитися на періоди лютих морозів (-23 градуси) і потужного потепління (+13 градусів).

Також портал Знай.uа писав, що на популярних українських гірськолижних курортах Драгобрат і Пилипець за теплої погоди розтанув сніг.