Мерія Львова готує звернення до обласної влади з проханням вжити заходів, спрямованих на вакцинацію скажених тварин.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Ситуація загрозлива: наразі у Львові зафіксували третій випадок сказу тварин, які прийшли з-за меж міста.

Зважаючи на останній випадок сказу в дикої лисиці, яка минулого тижня окупувала подвір/я приватного будинку у Личаківському районі міста, вжито необхідних заходів. Зокрема, введено карантинні обмеження у 5-кілометровій зоні від місця її виявлення, та продовжено вакцинацію безпритульних тварин.

Скажена лисиця, Ілюстративне фото

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Окрім того фахівці провакцинують собак та котів цього району.

"У п’ятницю було повідомлено про те, що на територію приватного будинку на вул. Прогулковій потрапила лисиця. Вона мала контакт з твариною — собакою, і собака задушила цю лисицю. Після цього труп лисиці було скеровано в лабораторію і підтверджено випадок сказу", — зазначила Уляна Гуменна, начальниця відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Львівського міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.

Собака була вакцинована, проте упродовж 4 років останніх років не отримала ревакцинацію. Тож зараз їй зробили щеплення і тварина перебуває під наглядом фахівців. Прямого контакту в людей ні з лисицею, ні з собакою, не було.

"Контакту з лисицею не було. Власник будинку в рукавицях в целофановий мішечок запакував труп лисиці і завіз в лабораторію. На території будинку проведено дезінфекційні заходи", — розповідають у мерії.

Скажена лисиця, Ілюстративне фото

"Для мене ситуація є надзвичайно тривожною. 12 років в місті не було сказу, і ми маємо третій випадок сказу у Львові за цей рік. Сказ „прийшов“ до нас з-за межі міста: всі три тварини прийшли до нас з-за меж міста. Тому ігнорувати таку ситуацію — це вкрай небезпечно для нас, для безпеки наших мешканців", — резюмують чиновники.

Нагадаємо, під Києвом, в селі Чайки, з даху новобудови знімали лисицю.

Як повідомляв портал Знай.uа, у харківському супермаркеті "скупилася" мавпа: екзотичний шопінг показали кумедним відео.

Також портал Знай.uа писав, що таргани в минулому, в АТБ підготували новий "сюрприз" покупцям: "Вся таблиця Менделєєва!".