На Львів у неділю, 22 грудня, чекає дощова погода з сильним вітром. Єдиною радістю буде досить висока температура повітря до 11 градусів тепла вдень, та до 5 градусів вище нуля вночі. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Найтепліше у цей день у Львові було у 1958 році – тоді термометри показали більше 11 градусів тепла. Набагато холодніше в цей день було у 1996 році – більше 21 градуса морозу.

Погода в Україні 22 грудня, Укргідрометцентр

У народі 22 грудня шанували як день зачаття Анни, яка була матір'ю Пресвятої Богородиці. Її ще називали Ганною Зимової.

Характерно те, що цей день – найкоротший у році, коли зима встановлюється остаточно. Якщо на Ганну сонячно і ясно, то й на Новий рік буде ясно і морозно. Якщо у цей день, навпаки, похмуро, а дерева вкриті інеєм, то новорічна ніч буде похмурою і теплою.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також з дня Ганни відзначали, яка погода чекає через шість місяців, тобто в середині літа: падав сніг — значить, буде накрапувати дощ, починається завірюха — чекайте вітри з дощами, вдарив мороз погода буде ясною, потепліло – до рясним і теплим дощів.

Нагадаємо, в Україні погода взимку буде ділитися на періоди лютих морозів (-23 градуси) і потужного потепління (+13 градусів).

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий 2020 рік і католицьке, православне Різдво в Україні синоптики прогнозують аномально теплу погоду.

Також портал Знай.uа писав, що на популярних українських гірськолижних курортах Драгобрат і Пилипець за теплої погоди розтанув сніг.