На Львівщині від рук вандалів постраждала унікальна скульптура - Русалка Дністрова, яка знаходилася в селі Малечковичі. Її вирішили відреставрувати і передати обласному центру, повідомляє прес-служба міськради Львова.

Як повідомляється, нещодавно у русалки відпиляли нижню частину, виконану з міді. Вид «роздягненої» красуні обурив водія, який проїжджав повз. Він опублікував гнівний пост в соцмережах, запустивши рух з порятунку скульптури.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Русалка Дністровая, Фото: ЛОДА

За словами Андрія Москаленка, заступника мера Львова з питань розвитку міста, до свят русалку перевезли «в безпечне місце». Її відреставрують і «поселять» у Львові. Документацію, необхідну для постановки скульптури на міський баланс, вже підготували.

Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища Львова, розповіла, що скульптура Русалки Дністрової виконана в стилі українського модернізму, і має не тільки історичну, але й культурну цінність. Таких зразків модернізму в Україні залишилося дуже мало, і її необхідно зберегти.

Нагадаємо, Мазепа, Петлюра і Бандера з'явилися в Facebook: про що могли б писати у мережі великі українці

Як повідомляв раніше Знай.ua Івано-Франківськ потрапив в десятку фіналістів національного конкурсу "Молодіжна столиця України".

Також Знай.uа писав про те, що Коли день захисника України: дата, традиції і подарунок.