У середу, 11 грудня, президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про призначення голів Стрийської, Сколівської та Старосамбірської РДА.

Зеленський, фото - ОП
Зеленський, фото - ОП

Відповідне розпорядження опубліковано на офіційному сайті Офісу глави держави.

Головою Стрийської РДА став 39-річний лікар-ендоскопіст Любомир Кащук.

Любомир Кащук, фото: 032

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Майбутній чиновник працював начальником медичного забезпечення ЗАТ “Трускавецькурорт”, а потім був завідувачем діагностичного відділення Стрийської центральної районної лікарні. У 2010 та 2015 роках був обраний депутатом Стрийської районної ради. Також з 2015 року Кащук був на посаді першого заступника голови РДА.

Новий глава РДА задекларував будинок площею 430 м² у селі Дуліби Стрийського району та магазин площею 82 м² у Стрию, який йому подарував батько Мирослав Кащук. У нього є Opel Vectra 2006 року випуску та вантажівку МАН 2000 року випуску. За минулий рік він заробив 320 тис. грн. У готівці Любомир Кащук зберігає 100 тис. грн і ще 600 тис. грн комусь позичив, а майже 20 тис. грн винен “Ощадбанку” (кредитні забов'язання).

Головою Старосамбірської РДА став Петро Назар. З 2017 року чиновник працював у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА.

Петро Назар, фото: 032

Раніше він працював міліціонером, інспектором патрульної служби та помічником оперуповноваженого.

У декларації Петро Назар засвітив квартиру у Львові площею 126 м² та квартиру у Києві площею 43 м², яка належить його дружині Юлії Навроцькій.Також у власності депутата дві земельні ділянки на Львівщині, одна з яких площею 10 га. Також він володіє двома автомобілями Mercedes-Benz 230E 1997 року випуску та вантажівкою ГАЗ 53 1988 року випуску. У декларації він вказав, що заробив протягом минулого року менше 6 тис. грн, однак ще 600 тис. грн заробила його дружина.

Сколівську РДА вдруге очолив 62-річний колишній суддя Богдан Янко, який вже був на цій посаді з серпня до листопада 2018 року.

Богдан Янко, 032

Янко працював у судах Сімферополя та Бахчисарая помічником судді, а пізніше став суддею Стрийського районного суду.

У березні 2016 році Богдан Янко потрапив у гучний скандал - його затримали п’яним за кермом, однак він уник покарання.

У декларації за 2018 рік глава РДА вказав дві земельні ділянки у Стрию та ще одну в смт Славське. Він також має у власності житловий будинок площею 283 м² та квартиру площею 49 м² у Стрию. За 2018 рік чиновник заробив 253 тис. грн та отримав ще 320 тис. грн пенсії.

Нагадаємо, снайпер із Запоріжжя Юлія Матвієнко і кулеметник Артур Залізяка познайомилися на передовій під час служби на Донбасі.

Як повідомляв Знай.uа архівні фото Зеленського з донькою злили в мережу.

Також Знай.uа писав про те, що зірка "Голодних ігор" Лоуренс поділилася важким періодом перед весіллям.