У Львівській області перевізники, які працюють на регіональних маршрутах, мають намір оголосити про скасування безкоштовного проїзду для пільгових категорій населення. Про це стало відомо зі звернення до ЛОДА Асоціації перевізників Львівщини, яке було опубліковано на їхньому офіційному сайті.

Зокрема, перевізники нарікають на той факт, що керівництво області ігнорує необхідність відшкодування витрат на перевезення пільговиків. На наступний рік в обласному бюджеті взагалі не закладено достатньо коштів на відшкодування вартості пільгових перевезень на міжміських та приміських маршрутах.

В Асоціації порахували, що, якщо кожен пільговик користується безкоштовним проїздом не менше чотирьох разів на місяць, то компенсувати перевізникам мають 7 млн 300 тис грн на рік. Однак цього не відбувається, через що перевізники працюють собі на збиток та не мають можливості ремонтувати старі чи купувати нові транспортні засоби.

За словами заступника голови ЛОДА Тараса Греня, проблема насправді криється у необхідності монетизувати пільги та вести чіткий облік пасажирів. При цьому він назвав «дивною» позицію пільговиків, які вирішили оприлюднити свою заяву саме тоді, коли «ми перебуваємо на стадії підписання меморандуму про перевезення пільгових категорій».

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Асоціація перевізників Львівщини

Зазначимо, що на міжміських маршрутах у Львівській області безкоштовно можуть їхати учасники бойових дій, бійці-добровольці АТО, особи з інвалідністю внаслідок війни, члени сімей загиблих, а також особи з інвалідністю 1-ої групи по зору та супроводжуючі особи.

Нагадаємо, раніше різке підвищення тарифів за проїзд пересадить львів'ян на велосипеди.

Також Знай.uа писав, що в Сумах маршрутки почали вбивати пенсіонерів.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в Києві - НП з громадським транспортом, - перші подробиці.