Погода у Львові в неділю, 1 грудня, буде морозною. Ні дощу, ні снігу не обіцяють, зазначає сайт Sinoptik.

Повітря вдень прогріється не більше, ніж до 1 градуса тепла, а вночі очікується до 3 градусів морозу.

Найтеплішим перший день зими був в 1964 році – повітря прогрілося до 12 градусів тепла. Набагато холодніше було в цей день у 1985 році – 13 градусів морозу.

Погода в Україні 1 грудня, Укргідрометцентр

1 грудня відзначають свої іменини Платони і Романи. Для наших предків цей день визначав всю подальшу зиму. Селяни казали, що «Платон і Роман покажуть зиму вам». Вважалося, що по погоді 1 грудня можна судити, якою буде погода протягом всієї зими.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Якщо в цей день бачили живого комара або іншу комаху – знали, що потепління не за горами. Якщо на вулиці заметіль, то й на Масницю все буде в снігу. Якщо ворона ходить по двору, значить, скоро потеплішає. Навколо місяця туманний ореол – завтра очікується снігопад. Пориви сильного вітру в цей день передвіщали снігопади і холоди. Якщо ручки на вхідних дверях іржавіли, то погода скоро зіпсується.

Нагадаємо, що погода у Львові буде похмурою. Ще вночі йшов дощ, але вдень опадів не очікується.

Як повідомляв портал Знай.uа, народний синоптик Леонід Горбань в ефірі ObozTV розповів, якої погоди чекати українцям найближчим часом, а також, буде сніг і морози на Новий рік.

Також портал Знай.uа писав, що Дніпро чекає похмурий, але досить теплий день. З самого ранку капав дощик, але до обіду він пройде і більше не повернеться в місто.