На Львівщині, у Жовківському районі, було виявлено велике звалище решток тварин. Про це повідомила Державна екологічна інспекція у Львівській області.

Як зазначається, в урочище Станіслівка поблизу села Боянець незаконно звозили трупи здохлих тварин, кістки та нутрощі. Всі ці відходи тваринництва згортали у стометровий рів. Неподалік рову виявили мікроавтобус Volkswagen-Т4 із номерами на польській реєстрації.

В автобусі знайшли рештки тварин, які зловмисники не встигли вивантажити та викинути. В рову вже знаходилися трупи, кістки та нутрощі.

В рову знайшли рештки тварин, фото: Держекоінспеція у Львівській області

Експерти екологічної інспекції взяли проби ґрунту поблизу несанкціонованого скотомогильника та перевірять їх у лабораторії.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадуємо, що рештки тваринництва є небезпечними відходами, оскільки трупні рідини забруднюють землю і воду. Їх утилізація та нейтралізація відбувається на спецпідприємствах у належних умовах.

Власників автобуса розшукують.

Нагадаємо, що у Львівській області поблизу села Кавське Стрийського району 16 серпня виявили масовий падіж свиней через збудник вірусу Африканської чуми.

Як повідомляв портал Знай.uа експерти кваліфікували спалах африканської чуми свиней та 19 серпня оголосили карантин у цьому районі. На місці спалаху хвороби чергували працівники ветеринарних служб, працівники контролю безпеки продуктів, а також співробітники полції і військовослужбовці Національної гвардії.

Також портал Знай.uа писав, що чотири роки українці споживають м'ясо, інфіковане збудником африканської суми свиней (АЧС).