Львівський активіст, який є відомим борцем за українські права зобов'язав Одеську залізницю обслуговувати пасажирів українською мовою.

Про це повідомляють місцеві видання.

Причиною звернення до суду Святослава Літинського стала перепалка між ним і провідником потягу, який відмовився обслуговувати його державною мовою.

"Провідник поїзда Чернівці – Одеса Денис Оськін відмовився обслуговувати мене українською мовою. Заявив, що він одесит, а Одеса, за його словами, це багатонаціональне місто. Тоді я звернувся до начальника поїзда і залишив скаргу на провідника у Книзі відгуків", – розповів активіст.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

В свою чергу апеляційний суд повністю задовольнив позов та зобов`язав Одеську залізницю надавати послуги українською.

Нагадаємо, що топ міфів про мовний закон: чим лякає новий документ та що буде насправді

Раніше портал "Знай.ua" писав, що у Львові "Укрпошта" влипла в мовний скандал: "Україна - це..."

Також портал "Знай.ua" інформував, що Укрзалізниця вляпалась в нечуваний скандал: "не знаєш російської - іди вчи, націоналіст"