У Львові працівниця "Укрпошти" відмовилася говорити українською.

Про це повідомляє портал "Вголос"

"Нам повідомили, що в цьому відділенні є співробітниця, яка не хоче обслуговувати клієнтів українською мовою, а також казала, що є громадянкою "Новоросії", — йдеться у відео.

За словами активістів, вони прийшли з'ясувати ситуацію.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Хочемо, щоб це особа чітко відповіла, що Росія є окупантом, агресором, а Донбас і Крим — це Україна", — розповіли активісти.

#СтудСвобода_Львів Стоп сепаратистам в Укрпошті❗️

Geplaatst door Студентська Свобода Львів op Woensdag 5 juni 2019

Вони звернулися до жінки з проханням спілкуватися з усіма клієнтами українською мовою. В результаті тривалої розмови почули ствердну відповідь.

"Можете почути, наскільки зневажливо ставляться до української мови", — зазначив один з активістів.

Також, як повідомив на своїй сторінці в соцмережі ветеран російсько-української війни Михайло Галущак, "сьогодні обласне керівництво цього держустанови повідомив, що цю співробітницю звільнять".

Нагадаємо, що в одному з поїздів компанії "Укрзалізниця" стався черговий мовний скандал. В інцидент був змушений втрутитися начальник поїзда.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", в одному з київських дитячих садків стався мовний скандал. Батьки одного з дітей зацькували іншу дитину і його маму за те, що вони розмовляють українською мовою.

Також портал "Знай.ua" писав, що в одному з відділень Укрпошти міста Луцька касирка не хоче розмовляти українською мовою.