Відомий борець за права українців в Україні, доцент кафедри програмування Львівського національного університету імені Івана Франка Святослав Літинський у суді домігся скасування регіональної мови у Донецькій області.

Про це повідомляє Львівський портал.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Восени 2018 року я звернувся до прокурора Донецької області із заявою про вжиття заходів щодо скасування рішення Донецької обласної ради та Донецької міської ради, яким на території області вводилася регіональна мова. Прокуратура, на відміну від інших обласних прокуратур, не вигадувала причин "відфутболення" заяви, а грамотно зробила свою роботу подала позов про скасування, який був задоволений", - розповів Літинський.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Як повідомлялося, раніше Святослав Літинський домігся в суді права отримати паспорт без сторінки російською мовою. Згодом він домігся української клавіатури на ноутбуках Hewlett Packard, а також української мови у мультимедійних системах Volkswagen.

На початку 2019 року суд підтримав вимогу львів’янина скасувати регіональну російську мову у Харкові. Водночас у травні цього року Літинський у суді домігся скасування регіональної мови в Дніпрі.

Нагадаємо, що топ міфів про мовний закон: чим лякає новий документ та що буде насправді

Раніше портал "Знай.ua" писав, що у Львові "Укрпошта" влипла в мовний скандал: "Україна - це..."

Також портал "Знай.ua" інформував, що Укрзалізниця вляпалась в нечуваний скандал: "не знаєш російської - іди вчи, націоналіст"