Ідея з метро у місті Львів завжди була актуальною, адже такий крок дозволить вирішити проблему транспортних перевезень у місті, що зараз є таким болючим для усіх жителів.

Про це пише "Вголос".

Та чи реально це зробити метро у Львові? Чи людей просто водять за ніс міфом, який неможливо реалізувати. На ці питання відповів очільник міста Винники, що під Львовом, голова ГО "Великий Львів" Володимир Квурт.

Володими важає, що шанси є і чималі, проте перш за все потрібно з холодним розумом проаналізувати пропускну здатність львівських вулиць.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Ми ж прекрасно розуміємо, що у нас є великі проблеми із цим. Наприклад, Рясне. Ми можемо купити і виставити на маршрут ще 100 автобусів, скажіть, вони будуть швидше їхати? Очевидно, що ні, тому, що корки і пропускна здатність вулиць у Львові залишається сталою, а подекуди й зменшується за рахунок того, що з’являються нові об’єкти, а цього ніхто не враховує", - вважає Квурт

Метро для Львова - це як друге дихання для спортсмена. Воно дозволить вирішити проблему транспортних перевезень, не порушивши історичний ансамбль міста, не створивши небезпеку для мешканців і зробити таке абсолютно реально.

"Станція метро може бути на залізничному вокзалі, потім колія пройде через летовище, по дотичній в районі автовокзалу, вийде в районі вул. кн. Ольги. Тоді біля станції метро пересадка на трамвай, який їде у центр. Це дасть можливість досить швидко і комфортно добиратися в Рясне, у район вул. В. Великого чи на Сихів", - розповідає пан Володимир.

Квурт вірить, що головне - бажання. Побудувати метро у Львові цілком реально, проте якщо ми сьогодні не почнемо займатися дослідженням того, чи це можливо і що це потрібно, то завтра, коли буде колапс, стане пізно.

Нагадаємо, що Ілон Маск поклав око на Львів, справа в метро: "Вони зводять мене з розуму"

Також портал писав, що Садовий підписався на метро у Львові: українці пригадують Кличка з Виноградарем

Як повідомляв портал Знай.uа, в Києві 12 липня близько 9 ранку обмежили рух на "синій", Оболонсько-Теремковской лінії метрополітену.