Сьогодні, 15 жовтня, у приміщенні Львівської обласної державної адміністрації відбулась апаратна нарада, у якій взяли участь керівники Департаменту охорони здоров'я Львівської області та Львова і голова патрульної поліції і голова ЛОДА.

На порядку денному стояло питання про відновлення роботи кабінету, де перевірятимуть водіїв на стан алкогольного сп'яніння.

Варто зазначити, що двері кабінету в обласному наркодиспансері зачинили з приводу конфлікту з публічними особами 6 січня 2017 року. У Львові наразі діють лише два аналогічних місця перевірки водіїв на алкоголь. Це - Комунальне некомерційне підприємство "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова" та Комунальне некомерційне підприємство "8-а міська клінічна лікарня м. Львова".

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Тож сьогодні активісти ініціативи Pitbull Lviv штурмують стіни Львівської обласної державної адміністрації з вимогою відновити медичні огляди у Львівському обласному державному клінічному наркологічному диспансері.

Під час наради виступив голова патрульної поліції Львівщини Роман Пилипенко, який повідомив, що від початку поточного року було складено 1500 протоколів за статтею 130. Судом було розглянуто 560 протоколів та накладено штрафів на суму 6,5 мільйонів гривень, але 184 справи було закрито.

Очільник обладміністрації Маркіян Мальський також висловився з цього приводу: " Якщо я чую про цю проблему давно, то вона точно є. Я бачу, що досі немає єдності щодо того, хто що має робити, тому ідею тематичної наради відзначити треба. Профільним у цій сфері спеціалістам ми надішлемо окремі запрошення. І до цієї наради я прошу всіх мати свої пропозиції щодо змін. Проблема стоїть гостро вже сьогодні, тому розглядаємо і варіант тимчасового відновлення кабінету, і створення постійного, і можливі зміни у законодавстві".

Нагадаємо, що п'яний 19-річний хлопець штовхнув автівку під рухомий тепловоз

Як повідомляв портал Знай.ua, у столичному метрополітені правоохоронці затримали чоловіка, який кидався на пасажирів із ножем.

Також Знай.ua писав про те, що у Києві п'яний чоловік вирішив покататися на катері по річці, але не впорався з керуванням і на швидкості протаранив міст.